Blog

Praznični čas, sreča in zadovoljstvo

Praznični čas, sreča in zadovoljstvo

Ko je bil glasbenik John Lennon star 5 let mu je mama govorila, da je sreča ključ v življenju. Ko je šel v šolo so ga vprašali, kaj želi postati, ko odraste. Odgovoril je “srečen”. Učiteljica mu je rekla, da ni razumel vprašanja. On pa ji je odgovoril, da ona ne razume življenja!

Kako v današnjih časih iščemo srečo? Kaj nam danes sploh predstavlja srečo in zadovoljstvo?

V tem zmedenem in ponorelem svetu seveda še vedno prevladuje tradicionalno pehanje za več in boljšim...boljša služba, obleka iz letošnje kolekcije znane blagovne znamke, opazno drag avto, višja plača, eksotične počitnice... Številčno manjši del družbe v različnih najnovejših “verah” in ekstremnih načinih življenja z mislijo, da je prvo napačno, na drugi strani mavrice išče isto stvar...srečo in zadovoljstvo.

Vsakdo na neki točki v življenju pride blizu, lahko tudi večkrat...tistega občutka, da je skoraj tam. Cilji, ki smo si jih zadali so skoraj doseženi, nosi nas oblak uspeha, končno smo skoraj zadovoljni. Potem pa naenkrat ugotovimo, da izpolnitev zadanih ciljev ni prinesla sreče in zadovoljstva oz. je le to s časom zbledelo.

In kaj narediti pod vsemi pritiski vsakdana, da bi prišli do tega nikoli mirujočega občutka zadovoljstva? Prav gotovo moramo najprej sprejeti dejstvo, da se učimo in rastemo celo življenje. Pot se nikoli ne konča, zato je pomembna sama pot in ne samo cilj. Raziskujte, učite se, ugotovite, kaj vam ustreza in to sprejmite v svoje življenje. Iz limon delajte limonado vendar se ne nehajte boriti za tisto, v kar verjamete. Namenite stvarem, ki vas veselijo svoj čas. Poiščite strast v svojem življenju. Ne bodite opazovalec! Pomagajte sebi, pomagajte drugim in bodite vzor naslednjim generacijam in soustvarjajte svet, ki je vsak dan boljši.

V teh predprazničnih dneh si ne dovolite, da minejo v brezglavem norenju med službo, iskanjem popolnih daril, pripravi popolnih zabav in vseh ostalih obveznostih, ki jih morate stlačiti v svoj prenatrpan urnik. Sprostite se in razmislite, kaj lahko preskočite, kje si lahko poenostavite. Bodite prijazni do sebe in drugih in bodite raje malo manj popolni. Prehitro mine čas in 1. Januarja boste ugotovili, da ste veseli december preživeli nervozni in v nenehni naglici, do svojih najdražjih pa ste bili nepozorni in neprijazni. Kaj niste ravno zaradi njih preživeli x ur v trgovinah, da bi našli popolno darilo in jim s tem pokazali, kako jih imate radi?

Neutrudno iščite svojo srečo, zadovoljstvo in dobro počutje! Pomanjkanje energije, slab spanec, živčna napetost, depresija, bolečine v mišicah in glavoboli so pogosto posledica pomanjkanja magnezija. Morda lahko začnete tu?

Nazaj

MgNIFICENT NOVOSTI

Prijavite se na naše novice in bodite obveščeni o novostih in ugodnostih.Prejemanje e-novic
Radi bi vas obveščali o novostih v naši ponudbi, dogodkih in posebnih akcijskih ponudbah, ki smo jih pripravili za vas.
Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki ravnamo zelo pazljivo in v skladu z veljavno zakonodajo.
Vaše osebne podatke bomo uporabljali izključno za pošiljanje svojih e-novic in e-vabil.
Preberite si več o Varovanju osebnih podatkov.