Blog

Blagodejno ščemenje

Blagodejno ščemenje

Ljudje se hitro začnemo izogibati stvarem, če se ustrašimo, da stvar ne deluje, kot bi morala. In da se slučajno ne zgodi, da bi se kdo izogibal Magnezijevega olja Mgnificent moramo pregnati dvom in pojasniti pojav “ščemenja”.

Magnezijevo olje Mgnificent je visoko koncentrirana mineralna raztopina izjemno čistega magnezijevega klorida brez konzervansov. Zaradi visoke koncentracije mineralov se lahko po nanosu na kožo pojavi ščemenje. Ta občutek se razlikuje od človeka do človeka in je odvisen od stanja posameznikove kože. Nekateri uporabniki ga sploh ne občutijo, drugim pa je občutek celo nekoliko moteč. In prav tem zadnjim se moramo posvetiti, da bo lahko vsak uporabnik občutil dobrodejne učinke magnezijevega olja brez strahu pred nepoznanim vzrokom ščemenja.

Ščemenje, ki se torej pojavi zaradi visoke koncentracije mineralov, običajno občutijo ljudje z zelo občutljivo ali zelo suho kožo. Občutek ni dolgotrajen in večinoma izgine po 10 do 20 minutah, ko se olje vpije v kožo. Vendar kljub temu, da bi posameznik lahko sklepal, da zaradi ščemenja izdelek kožo draži je resnica prav nasprotna. Učinek magnezijevega olja na kožo je izjemno blagodejen, saj kožo čisti in neguje ter jo zaradi učinka magnezijevega klorida učinkovito krepi. Tako ga lahko brez skrbi uporabljajo tudi ljudje s problematično kožo, ekcemi, aknami, ipd.

Za tiste, ki jim je občutek ščemenja moteč obstajajo tri možne rešitve.

Prva možnost je, da olje 20-30 minut po nanosu sperete. Seveda se morate v tem primeru  za ta čas sprijazniti z občutkom ščemenja. Druga možnost, ki je po našem mnenju in izkušnjah najbolj praktična je, da se po nanosu magnezijevega olja namažete še z nekim negovalnim oljem ali kremo. Priporočamo uporabo naravnih izdelkov, za problematično in občutljivo kožo je npr. zelo primerno kokosovo olje,  izberite pa tisto, ki vaši koži najbolj ustreza. Tretja rešitev je, da magnezijevo olje razredčite z destilirano vodo, kar pa seveda ni optimalna rešitev, saj s tem močno zmanjšate koncentracijo mineralov v izdelku. Pri velikem številu uporabnikov se ščemenje po začetnem obdobju uporabe sploh ne pojavlja več. Začnite z manjšim številom pršitev, kot je priporočeno in količino počasi povečujte.

Pojasnili smo torej ščemenje in našli zanj učinkovite rešitve. Sedaj ni več izgovora, da ne bi izkoristili vseh pozitivnih učinkov magnezijevega olja Mgnificent!

Seveda pa se vedno lahko obrnete na nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja in nejasnosti.

 

Blagodejno ščemenje
Blagodejno ščemenje

Nazaj

MgNIFICENT NOVOSTI

Prijavite se na naše novice in bodite obveščeni o novostih in ugodnostih.Prejemanje e-novic
Radi bi vas obveščali o novostih v naši ponudbi, dogodkih in posebnih akcijskih ponudbah, ki smo jih pripravili za vas.
Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki ravnamo zelo pazljivo in v skladu z veljavno zakonodajo.
Vaše osebne podatke bomo uporabljali izključno za pošiljanje svojih e-novic in e-vabil.
Preberite si več o Varovanju osebnih podatkov.